LIPSIRE DE LIBERTATE ȘI OMOR – Tânărul din Baia Mare, principalul suspect în crima din Satu Mare, a fost reținut

0
1267

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au dispus, la data de 12.03.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului CCM pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal prevăzută de art. 205 alin.1 Cod penal şi omor calificat prevăzută de art. 188 alin.1, art. 189 alin.1 lit.a,h Cod penal cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

În cauză s-a reţinut că la data de 05.03.2020, inculpatul CCM împreună cu victima TCA s-au deplasat cu un autovehicul în municipiul Satu Mare şi în împrejurimi. Pe parcursul acestor deplasări, inculpatul a exercitat acte de constrângere psihică asupra victimei lipsind-o de libertate. În noaptea de 5/6 martie 2020, în apropierea lcoalităţii Dorolţ, din judeţul Satu Mare, prin aceleaşi mijloace de constrângere, inculpatul a condus victima pe un câmp arat, unde a exercitat asupra ei acte de violenţă fizică, lovind-o cu pumnii şi cu obiecte contondente, iar apoi, inculpatul a suprimat viaţa victimei înnecând-o în apa unui şanţ.

În vederea ascunderii urmelor infracţiunii inculpatul a îngropat pe câmp cadavrul victimei, telefoanele acesteia şi alte mijloace de probă. Ulterior, la data de 08.03.2020 inculpatul a încercat să părăsească ţara, fiind depistat la punctul de trecere a frontierei Petea şi predat organelor de poliţie. Pe parcursul urmăririi penale inculpatul a fost expertizat din punct de vedere psihiatric constatându-se că a avut discernământul păstrat la momentul săvârşirii infracţiunii.

La data de 12.03.2020 s-a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul aceleiaşi zile dosarul să fie înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.