ACTUALIZARE 2 – Liviu Pop de la Primăria Baia Mare, în izolare la domiciliu (FOTO)

0
987

După o călătorie în zona Italia, în zona Veneţia, Liviu Pop, consilier superior la Primăria Baia Mare, este în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, alături de soţie. Chiar dacă zona pe care familia Pop a vizitat-o nu se află în carantină şi dacă nu prezintă simptome, din cauza noilor reglementări, sunt nevoiţi să stea izolaţi două săptămâni.

Actualizare

“Autocarul cu 52 de turişti din Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Cluj şi doi şoferi a intrat în ţară luni dumineaţă. Eu am fost cel care am anunţat toate DSP-urile din judeţele respective. Ne-au aşteptat la vamă şi ne-au verificat temperatura corporală şi ni s-a recomandat să ne autoizolăm la domiciliu timp de 14 zile, cea ce am şi făcut.

Nu am mers la serviciu şi am anunţat telefonic despre cele întâmplate. Ministerul de Externe nu ne-a informat despre riscurile vacanţei în zona Milano – Veneţia. De altfel se vede şi în postări că în zona respectivă nu se purtau măşti şi nu erau poliţişti. În fiecare zi transmitem la DSP temperatura corporală. De asemenea, ţin legătura cu Serviciul de Protecţie Civilă”, ne-a declarat Liviu Pop.

Actualizare 2

“La plecarea din țară nu s-a știut nimic, nimeni nu a anunțat nimic. De ce MAE nu a emis atenționare de călătorie? Dacă știam, în mod evident nu plecam în excursie. Am primit prin SMS informarea pe drumul de întoarcere, când ne aflam deja în Slovenia. Având experiență în Protecția Civilă, am cerut tuturor colegilor din autocar să facem o listă, pe care am trimis-o ulterior la dr. Rareș Pop, directorul DSP Maramureș. El nu fusese anunțat de către structurile centrale de situație, așa cum era normal,. A aflat de la mine, când i-am trimis tabelul. Am revenit acasă luni dimineața la ora 5.00, dar nu am mers la serviciu, ci am intrat automat în autoizolare, conform procedurii. Eu am comunicat situația și șefului de bloc. Dacă ies, o fac cel mult până la debara, și acolo merg cu mânuși. Am înțeles că primele două, trei zile sunt cele mai importante. Noi am trecut cu bine. Cred că lumea inventează prea mult și se ajunge la panică. Cetățenii trebuie să fie mai responsabili, zic eu. Iar cei care se întorc în țară să nu evite procedurile impuse” – a povestit pentru DirectMM.ro Liviu Pop

BaiaMare24.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.