EXCLUSIV: BORŞENII SE ÎNTORC ÎN VALURI ACASĂ. AUTORITĂŢILE JUDEŢENE DORM

0
1087

Majoritatea dintre cei 2.000 de borşeni care locuiesc şi muncesc în regiunea Lombardia, oraş Lodi, au părăsit deja Italia de teama coronavirusului şi se îndreaptă spre România.

La PTF Petea poliţiştii români şi maghiari sunt echipaţi cu măşti şi mănuşi de protecţie şi controlează la sânge toate autovehiculele înmatriculate în Italia care intră în ţară.

Pe de alta parte în Maramureş autorităţile judetene aşteaptă sfaturi de la Ministerul Sănătăţii pentru a putea dispune anumite măsuri.

Sursele noastre spun că Prefectura Maramureş de-abia mâine dimineaţă va primi un set de măsuri de la capitală şi abia apoi vor încerca să le şi aplice.

Până să se trezească ei, pe paginile de socializare borşenii îşi manifestă revolta faţă de activitatea celor care guvernează ţara.

“În ultimele zile au venit foarte mulţi borşeni acasă. Pe ei cine i-a controlat? Cunosc cu sutele care au ajuns ieri şi azi şi nimeni nu i-a întrebat nimic. Cu siguranţă mulţi alţii sunt pe drum” , scrie Ilie Coşaru.

Pe de altă parte, din Italia, borşenii au transmis că nu mai au de unde să îşi cumpere măşti de protecţie. Magazinele sunt goale şi nu mai ce mânca.

“Mâine dimineaţă trimitem de la Borşa câteva mii de măşti spre concitadinii noştri din Lodi, încercăm să îi ajutăm”, spune Sorin Ion Timiş, primarul din Borşa.

Tot pe paginile de socializare borşenii susţin că au reuşit să scape din zona de carantină şi se îndreaptă spre România. Conform surselor noastre în acest moment în Italia sunt nenumărate mijloace de transport în comun care vor porni la drum.

Oare suntem pregătiţi pentru ce va urma?

CITEŞTE ŞI

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.