VIEȚI SALVATE – O nouă prelevare de organe la Spitalul Județean Baia Mare. Un bărbat a salvat cinci persoane

0
379

Alţi pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant de ficat, rinichi şi cornee datorită gestului altruist făcut de o familie din Baia Mare. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

În zorii acestei dimineţi, s-a încheiat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare o nouă prelevare de organe şi ţesuturi. Familia unui pacient de 69 de ani, internat cu un accident vascular cerebral, a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi și, astfel, a dat şansa la viaţă altor semeni necunoscuţi. Transmitem sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei donatorului care a găsit puterea de a transforma propria durere în speranţă pentru alte familii.

Efortul echipelor de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr.Vasile Lungu, Dr. Gheorghe Potlog, as. Rodica Dinu) şi Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Enache, Dr. Mihai Suciu) au adus speranţa pentru 3 oameni care aşteptau un transplant de ficat şi rinichi. Astfel, la Institutul Clinic Fundeni, un pacient în vârstă de 41 de ani, aflat într-o stare foarte gravă, cu şanse minime de supravieţuire, a primit o nouă viaţă prin transplant de ficat. Intervenţia a fost realizată cu succes de echipa Dr. Vlad Braşoveanu, cu sprijinul indispensabil al echipei ATI. În acelaşi timp, echipele de transplant ale ICUTR Cluj au redat bucuria vieţii pentru alţi doi pacienţi: o femeie de 56 de ani şi un bărbat de 62 de ani, a căror unică şansă era transplantul. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Central Bucureşti.

Mulţumim echipei de coordonare de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, formată din Dr. Andrei Mureşan, kdp, şi Dr. Adriana Stoicovici, coordonator de transplant, precum şi conducerii acestei unităţi sanitare pentru susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant.

Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.