TOT MAI MULȚI BEȚI LA VOLAN: Trei infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului constate de poliţiştii sigheteni în acest week-end

0
374

În weekendul care tocmai s-a încheiat, trei persoane care au condus în stare de ebrietate pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei au fost depistate de poliţişti şi s-au ales cu dosare penale. Toate riscă să îşi piardă libertatea pe o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani.

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Vadu Izei, a fost oprit pentru verificări vineri seara, în jurul orei 22.30, în timp ce conducea un autoturism pe aleea care face legătura între strada Gheorghe Şincai şi cartierul Bogdan Vodă din Sighetu Marmației. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie.

Aseară, în jurul orei 22:00, poliţiştii au constatat că un sighetean de 34 de ani, care conducea un autoturism pe strada Bogdan Vodă din municipiu, nu a păstrat o distanța de siguranță şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus în faţa de un bărbat de 39 de ani. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că sigheteanul care nu a păstrat distanţa de siguranţă avea o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe de sânge.

Cea de-a treia infracţiune de acest gen a fost constatată de poliţişti azi-noapte, în jurul orei 00.30. un bărbat din Rona de Jos a fost depistat în timp ce conducea pe strada 9 Mai, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Întrucât testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu este posesor de permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.