GALERIE FOTO: Vântul a făcut prăpăd în Munții Rodnei! Risc de avalanșe în aceeași zonă

0
687

Vântul puternic din ultimele zile a făcut prăpăd chiar și în Munții Rodnei. Zeci de copaci au fost doborâți la pământ. Din această cauză, traseele turistice din Valea Anieșului Mare sunt blocate.

Județul nostru s-a aflat sub cod portocaliu de vânt și vijelie. Puterea și intensitatea acestora a făcut prăpăd în parcul Național Munții Rodnei.

Administratorii parcului au anunțat că Valea Anieșului Mare e blocată din cauza copacilor doborâți.

„Atenționare! Valea Anieșului Mare din Parcul National Munții Rodnei și traseele turistice aferente sunt închise din cauza vântului puternic care a produs pagube însemnate în fondul forestier. Arbori doborați de vânt”, au scris aceștia pe pagina lor de Facebook.

RISC de AVALANȘE! AFLĂ ce te sfătuiesc salvamontiștii

În zona de munte există risc de avalanșe. Așa că cei care ar dori să se avânte înspre crestele munților ar trebui să țină cont de câteva sfaturi. AFLĂ ce recomandă salvamontiștii:

Meteorologii au anunțat că în Munții Rodnei există risc de avalanșe.

Zăpada e suflată și depusă pe firele de văi, peste straturile înghețate. De aceea riscul de formare a avalanșelor e ridicat în această perioadă” a explicat salvamontiștii.

Conform acestora, în momentul de față nu există turiști interesați să se avânte prin munți. Totuși, pentru cei care și-ar dori o astfel de escapadă, sunt câteva sfaturi de care trebuie să țină cont.

Dacă turiștii mențin traseele de creastă marcate, nu cred că ar trebui să existe probleme. Dar e neapărat să aibă echiăamentul pentru sezonul de iarnă. Și NEAPĂRAT colțari. Pentru că există locuri în care stratul de zăpadă e mic și există gheață pe dedesubt” au spus salvamontiștii.

În ceea ce privește posibilele întâlniri cu urșii, salvamontiștii spun că aceștia sunt în hibernare, fiind încă plin sezon de iarnă.

Sursa informații: Bistrițeanul.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.