PREVENIREA VIOLENŢEI ÎN MEDIUL ŞCOLAR: profesoară din Baia Mare face parte din grupul Anti-Bullying al Ministerului Educației pentru elaborarea normele de aplicare ale Legii anti-violență în școli!

0
382

Ministrul Educației a constituit un grup de lucru anti-bullying, conform ordinului de ministru nr. 3019 din 10 ianuarie 2020 publicat în Monitorul Oficial, pentru elaborarea normelor metodologice privind violența psihologică-bullying. Grupul este format din psihologi, persoane din organizații non-guvernamentale, profesori și experți.
Printre membrii grupului se numără și Pop Silvia, directorul Școlii Nicolae Bălcescu Baia Mare.
Norme metodologice reglementează modul de aplicare a prevederilor Legii nr. 221/2019, pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011, privind violența psihologică-bullying și sunt elaborate în temeiul art. III, din Legea nr. 221/2019, pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011.
Ca urmare a modificărilor aduse Legii educației naționale nr.1/2011, în conformitate cu art. III, din Legea nr. 221/2019, în categoria acțiunilor definitorii pentru fenomenul violenței manifestate în mediul școlar sunt incluse și acțiunile privind violența psihologică-bullying.
Bullyingul reprezintă comportamentul abuziv, realizat în mod repetat şi cu intenţie directă sau indirectă, care duce la prejudicierea fizică și/sau psihică a victimei/victimelor, prin umilire, rănire, persecuţie, intimidare sau alte fapte. Acest tip de comportament se manifestă prin forme diverse, putând fi verbal, emoţional/ nonverbal, fizic, relaţional inclusiv sexual, deposedare de lucruri și electronic (cyberbullying).


Pop Silvia, director Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare: “Vorbim de identificarea corectă a fenomenului de bullying, de stopare a unor comportamente negative axate pe violență psihologică în spațiile școlare. Nu vorbim doar de copii ci și de personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Normele metodologice reglementează modul de aplicare a prevederilor Legii nr. 221/2019, pentru modificarea și completarea Legii educației naționale”.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.