Conferința Medicina de Urgență Azi a adus în Maramureș elita lumii medicale

0
823

După remarcabilul exercițiu de salvare și prezentarea unor lucrări de interes, care au avut loc în prima zi a Conferinței Medicina de Urgență AZI, evenimentul a continuat și vineri, 31 ianuarie 2020.

A doua zi a conferinței a debutat cu festivitatea de deschidere la care au participat reprezentanți ai autorităților județene, manageri de spitale din județ dar și de la nivel național, manageri ai Serviciilor Județene de Ambulanță, Salvamont Maramureș, inspectori șefi ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și alte personalități din segmentul medicinei și situațiilor de urgență.

În calitate de gazdă a evenimentului, ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare (SJU Baia Mare) a deschis seria alocuțiunilor susținute. “Asa cum v-am obișnuit deja de cinci ediții, Conferința Medicina de Urgență Azi își dorește să aducă în județul Maramureș elita lumii medicale, astfel încât tot ceea ce facem să fie în folosul pacienților. Se vor petrece două evenimente importante la nivel național. Primul este constituirea Asociației Spitalelor Județene, municipale și orășenești, care va reprezenta spitalele în discuțiile cu Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Vom constitui această Asociație, astfel încât problemele cu care se confruntă spitalele din țară să poată fi discutate corect și concret. Al doilea eveniment de importanță națională va fi legat de prezența conf. univ. dr. Horea Bumbea, de la Spitalul Universitar din București, un renumit hematolog, specialist în boli rare, alături de care vom înființa, la Baia Mare, un Centru Național de Mastocitoză. Încercăm să ținem pasul cu lumea medicală, astfel încât să îi putem ajuta pe semenii noști”, a precizat ec. Sorina Pintea, manager SJU Baia Mare.

Prefectul Județului Maramureș, Nicolae Silviu Ungur a transmis felicitări și mulțumiri organizatorilor evenimentului, precum și tuturor celor care s-au implicat și care au contribuit la buna derulare a manifestării și care “au reușit să facă din acest eveniment unul de excelență pentru medicina de urgență”. “Mă înclin cu recunoștință, respect și venerație în fața dumneavoastră, a celor care salvați vieți”, a mai precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Mesajul Consiliului Județean Maramureș a fost transmis de vicepreședintele instituției, Ioan Doru Dăncuș, care a felicitat participanții pentru dăruirea cu care își fac meseria și i-a asigurat că administrația județeană le este alături.

Partener în organizarea conferinței, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș a fost reprezentat la festivitatea de deschidere de către inspectorul șef, col. Pavel Baltaru, care a transmis un cuvânt de bun venit participanților și și-a exprimat convingerea că informațiile din timpul conferinței vor fi unele de o utilitate reală.

Președintele Asociației Prietenii Spitalului și-a exprimat, de asemenea, întreaga considerație pentru toți cei care lucrează în sistemul de urgență.

A doua zi a conferinței a continuat cu lucrări științifice destinate atât personalului medical cât și celui paramedical, pompierilor și salvamontiștilor.

Lucrările conferinței vor continua și în zilele de 1 și 2 februarie 2020. Detalii referitoare la eveniment se pot obține accesând www.sptmm.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.