PROMOVARE – Vișeu de Jos cu tot ce înseamnă tradițiile, obiceiurile, cultura dar si fotografii din trecut

0
1684

În Maramureș sunt in jur de 200 de localităţi. Aceste sate pline de oameni gospodari, alături de oraşe, găzduiesc cu sfinţenie o mulţime de locuri pitoreşti, dealuri şi câmpii, care se împletesc armonios într-un loc autentic plin de tradiții.

Nu departe de „inima” Maramureșului Istoric la doar 40 km de Sighetu-Marmației și 7 km de Vișeu de Sus se află comuna Vișeu de Jos. O comună frumoasă cu oameni gospodari, prietenoși și primitori, cu o istorie îndelungată și cu tradiții si obiceiuri mai rar întâlnite în tot Maramureșul Istoric.

Pentru a promova această comună, un tânăr din Vișeu de Jos pe nume Năsui Denis Florin a pornit o inițiativă pe rețelele de socializare creând o pagină de facebook intitulată “Vișeu de Jos”. Aceasta activitate a fost pornită în luna noiembrie a anului trecut. Scopul acestui demers este de a promova tradițiile, obiceiurile, cultura și nu în ultimul rând pe noi toti cei din Viseu de Jos.

Pe parcurs, pe pagina de facebook s-au postat diferite fotografii cu informatii despre bisericile din comună, istoria, tradițiile si obiceiurile acesteia. Începând cu noul an, pagina de Facebook “Vișeu de Jos” are si un grup în care se află peste 1400 de persoane majoritatea din Comuna Vișeu de Jos. Pentru foarte multi oameni, mai ales pentru cei plecati in strainatate, acest grup a constituit o nostalgie, deoarece au fost postate diferite fotografii vechi cu satul actual, diferiți oameni, obiceiuri din zonă și multe altele.

După scurt timp datorită mobilizării impresionante a oamenilor de pe grup s-au strâns foarte multe fotografii vechi. Cu aceste fotografii împreună cu Primăria Viseu de Jos dorim să facem un vernisaj în care să prezentăm o istorie în imagini a Vișeului de Jos. Pagina “Viseu de Jos” are și o echipă formată din tinerii (Andreea Șimon, Florina Pop) care administrează pagina și doresc să promoveze comuna.

Pe parcurs dorim să organizăm mai multe evenimente și dorim să facem cunoscute tradițiile, obiceiurile din Viseu de Jos la nivel național. O inițiativă pornită de tineri ceea ce mai rar se întâmplă în zilele noastre.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.