FENOMENUL FREEZING RAIN LA SIGHET: Cod galben de polei și ploi în Maramureș (FOTO)

1
463

Un Cod galben a emis ANM pentru Maramureş, până la ora 15:00. Se vor semnala precipitații mixte care local favorizează depunerea de polei. Fenomenul persistă de azi dimineaţă în judeţ, cititorii noştri trimiţându-ne imagini relevante.

CJSU recomanda conducatorilor auto sa isi adapteze viteza la conditiile de trafic, la cele meteorologice si de pe drum. Sunt sfatuiti sa adopte o conduita preventiva si sa nu manevreze brusc vehiculele. Pe drumuri acoperite de polei distanta de franare se multiplica. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost variabile, influentate de fenomenele de iarna. Nu au fost inregistrate probleme.

Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Mara, Salaj, Lapus, Cosau, Cavnic si Firiza. Se mentin podurile de gheata cu ochiuri pe raurile Iza, Botiza, Lapus si Suciu. Sunt poduri de gheata formate pe raurile Iza, Mara, Barsau si Nistru (apa trece peste podul de gheata). Stratul de zapada masoara: pana la 12 cm la Vf. Iezer, 10 cm in Baia Borsa, 5 cm in Poiana Borsa, 4 cm la Baiut, Bicaz, Copalnic, in Pasul Gutai, Lapusel, Razoare, Buciumi, Targu Lapus si Moisei,3 cm la Firiza, Busag, Salsig, Suciu de Jos, Cavnic, Sieu, Sacel, Bistra si Valea Viseului, 2 cm in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag, Leordina, Luhei, Stramtura, Vadu Izei si Feresti.

Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Vremea va deveni astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restranse, se vor semnala precipitatii slabe mixte ce pot favoriza depuneri de polei. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -4 grade si 1 grad, iar cele minime, in crestere fata de noptile precedente, intre -6 si -2 grade. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.