POLIȚIA RUTIERĂ: Pieton lovit de mașină la Budești. Șoferi fără permis și beți prinși pe șoselele Maramureșului

0
731

BUDEȘTI: Pieton accidentat

Aseară, în jurul orei 19:30, poliţiştii Secției 5 Poliţie Rurală Ocna Șugatag au fost sesizați prin SNUAU 112 că pe raza localităţii Budești s-a produs un accident de circulație cu victime.

La fața locului s-a constatat că un autoturism, condus de o tânără de 24 ani, a acroșat un pieton de 67 ani, care mergea pe aceeași direcție de deplasare cu autoturismul şi care s-a dezechilibrat în timpul mersului.

În urma accidentului pietonul a fost rănit şi transportat la Spitalul Municipal Sighetu-Marmației, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltată probe biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

BÂRSANA: Prins de poliţişti că avea permis fals, după ce a condus cu viteză excesivă prin localitate

În cadrul unei acţiuni pentru siguranţa participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism condus cu viteza de 92 km/h pe D.J. 185, pe raza localităţii Bârsana. La volan a fost identificat un bărbat de 36 ani.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că permisul de conducere pe care acesta îl avea nu prezenta elementele de siguranţă ale unui permis autentic şi că de fapt, bărbatul nu este posesor de permis de conducere.

A fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Poliţiştii au depistat mai multe persoane care conduceau fără a deţine permis sau în stare de ebrietate

Dacă aţi consumat alcool, nu conduceţi autovehiculul! Chiar dacă distanţa pe care trebuie să o parcurgi este mică! Poate răniţi pe cineva sau poate vă pierdeţi libertatea! De asemenea, nu urcaţi la volanul unor autoturisme dacă nu deţineţi permise de conducere! Poliţiştii au întocmit dosare penale şi cercetează mai multe persoane depistate în acest week-end în timp ce conduceau fără permis sau în stare de ebrietate.

VADU IZEI DN18: Sâmbătă, 21 decembrie, poliţiştii au intervenit la un accident de circulaţie cu pagube materiale, produs pe DN 18, în comuna Vadu Izei. La faţa locului s-a constatat că un tânăr de 24 de ani, din judeţul Cluj, care conducea un autoturism, nu a păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar în faţa sa. Autoturismul acroşat a fost proiectat la rândul său într-un alt autoturism ce staţiona la trecerea pentru pietoni semnalizată şi marcată corespunzător. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

SĂPÂNȚA DN19: Ieri, 22 decembrie, la ora 00,50, un tânăr de 21 ani, domiciliat în Moisei, a condus un autoturism pe D.N. 19, în localitatea Săpânţa, iar într-o curbă a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a cablurilor electrice şi gardul unui imobil. Impactul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 ml/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

ULMENI DJ182B: Poliţiştii din Ulmeni, în timp ce efectuau supravegherea şi controlul traficului rutier pe DJ 182/B între localitățile Ulmeni și Mânău, au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat de 44 ani. Acesta le-a precizat că nu are permisul asupra sa, iar în urma verificărilor poliţiştii au constatat că de fapt bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricții-reținut. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanență Ulmeni, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

BORȘA DN18: Azi-noapte, la ora 00:05, poliţiştii din Borşa, care efectuau control traficului rutier au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism condus pe strada Floare de colț. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, până pe strada Crângului din oraş. La volan a fost identificat un tânăr de 30 ani, din oraş, care a declarat că nu deţine permis de conducere. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Borșa unde i-au fost prelevate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

ONCEȘTI: Concentraţia cea mai mare de alcool constatată în acest week-end de poliţişti a fost de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, din comuna Onceşti, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Onceşti. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.