MARAMUREȘENI INFRACTORI ÎN VECINI – O șoferiță a lovit un copil de 3 ani și a fugit. Un bărbat beat și fără permis a furat o mașină și a provocat un accident. Furt de lemne interceptat de polițiști

0
384

În ultimele zile, s-au înregistrat trei cazuri în care maramureșeni s-au ales cu dosar penal după ce au săvârșit diverse infracțiuni.

MARAMUREȘEANCĂ DE 66 ANI, FUGARĂ! Un copil de 3 ani a fost rănit, în urma unui accident rutier produs vineri în localitatea Bârsăul de Sus. În fapt, o femeie de 66 de ani, din localitatea Baia Mare conducând un autoturism pe strada Hăbădic, din localitatea Bârsăul de Sus, a surprins și accidentat ușor un minor în vârstă de 3 ani din localitate, care nefiind supravegheat de către părinți, a traversat strada în fugă prin loc interzis. După producerea accidentului conducătoarea auto a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea poliției.

“Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care a fost condusă la Spitalul Județean Satu Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă fata și părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției”, au declarat reprezentanții IPJ Satu Mare.

MARAMUREȘEAN BEAT, FĂRĂ PERMIS, ȘI HOȚ, ȘI AUTOR DE ACCIDENT. Activitățile informativ-operative efectuate de poliţiştii Secției de Poliție Rurală Valea Vinului au dus la identificarea în scut timp a unui bărbat de 42 de ani, din municipiul Baia Mare, bănuit de comiterea furtului. Cel în cauză a sustras autoturismul parcat în fața casei persoanei reclamante, apoi s-a deplasat cu acesta pe DJ 193, iar în localitatea Valea Vinului a pierdut controlul asupra volanului și a intrat în șanțul de pe marginea drumului. Bărbatul nu avea permis, iar când a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv. Băimăreanul avea o alcoolemie de 1,09 mg/l în aerul expirat.

“În urma extinderii verificărilor, polițiștii au constatat că băimăreanul are permisul de conducere anulat din anul 2011, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,09 mg/l în aerul expirat; totodată i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, mai spun polițiștii sătmăreni.Cel în cauză a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale şi prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele băimăreanului mandat de arestare preventivă pe o perioadăde 15 zile. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, conducere fără permis de conducere și conducere unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice”, a explicat IPJ Satu Mare.

UN MARAMUREȘEAN TRANSPORTA LEMNE FURATE. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș au depistat la data de 14 decembrie, pe DJ 19, pe raza localității Racșa, un maramureșan în timp ce transporta cu o autoutilitară cu remorcă cantitatea de 26,33 mc de material lemnos pentru care nu a putut prezenta acte de proveniență.

“În cauză, s-a luat măsura sancționării contraventionale a conducătorului auto cu suma de 10.000 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea materialului lemnos transportat, evaluat la aproximativ 9.322 lei, a fost predat Ocolului Silvic Negrești Oaș”, au arătat cei de la IPJ Satu Mare.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.