INEDIT – Ansamblul Cosăul din Budești, pe scena Târgului de Crăciun din Capitală

0
286

Maramureșul este, din nou, la putere. Atunci când este vorba despre tradiții sau despre tradiții străbune, reprezentanții uneia dintre cele mai frumoase regiuni geografice din Europa sunt preferați atunci când este vorba despre momente artistice.

Coconii Ansamblului Cosăul din Budești, deja cunoscuți pentru participări la diverse evenimente culturale de mare importanță în țară, vor concerta, în ziua de 6 decembrie, pe scena mare a Târgului de Crăciun din Capitală.

Ei vor evolua timp de 20 de minute, de la ora 20.00 la ora 20.20, imediat după Maria Macovei și Ansamblul de datini şi obiceiuri „Dor de la Humor” din Suceava, respectiv în deschiderea lui Nicole Cherry (care va urca pe scenă după Ansamblul Cosăul) sau a unor artiști precum Iuliana Beregoi, Lora, Elianne sau Connect-R.

Ansamblul Cosăul este nelipsit de la evenimente mari din țară. În plus, la finalul anului trecut, trofeul festivalului de datini și obiceiuri tradiționale de iarnă “Porniți plugul Feți Frumoși!”, ediția a 22-a, de la Vatra Dornei. Festivalul a reunit peste 20 de ansambluri, grupuri de colindători și formații de urători din nouă județe. Ansamblul din Budești a prezentat în cadrul festivalului obiceiuri de Bobotează specifice Văii Cosăului.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.