EXCLUSIV – ACTUALIZARE 4 – IARNA CHIAR E CA VARA – Asfalt turnat peste… zăpadă, pe o ninsoare abundentă, într-o localitate din Maramureș (GALERIE VIDEO/FOTO)

0
1849

Iarna nu e ca vara? Prostii! De ce nu ar fi, atunci când drumarii dau dovadă de extrem de multă hărnicie?

Un exemplu de dăruire în vremuri grele (la propriu!) l-au oferit muncitorii care întrețin șoselele din comuna Copalnic Mănăștur, luni, 2 decembrie, în jurul orei 18.00.

Aceștia nu s-au lăsat speriați de ninsoarea abundentă ori de faptul că se înnoptase și… au trecut la treabă!

Au turnat asfalt… peste zăpadă (!!!) pe legătura dintre Berința și Cărpiniș, ambele sate aparținătoare comunei Copalnic Mănăștur.

S-a ajuns, deci, la o premieră inginierească. Asfalt turnat pe ploaie am mai văzut, dar pe ninsoare ba.

ACTUALIZARE – Conform informațiilor de la fața locului, se făcuseră lucrări de asfaltare pe toată durata zilei de luni, 2 decembrie.

Scuza muncitorilor ar fi fost că i-ar fi prins ninsoarea în timpul execuției și, pentru a nu se întoarce din drum, au turnat stratul de asfalt.

Lucrările de reabilitare sunt realizate de către o firmă specializată din municipiul Baia Mare, contractată să modernizeze respectivul drum comunal.

Din informațiile existente, poliția nu le-a aplicat nicio sancțiune, întrucât, seara, atunci când s-a aflat de ispravă, muncitorii s-au dus acasă.

ACTUALIZARE 2 – Imaginile furnizate de cititorii noștri marți, 3 decembrie, sunt grăitoare. În imensitatea de omăt, singurul lucru ceva mai închis la culoare este… asfaltul.

Exact ca și într-o celebră reclamă, el rezistă. Întrebarea este pentru cât timp, întrucât specialiștii nu recomandă astfel de inginerii pe timp de iarnă.

În zona respectivă, a nins și marți dimineață. Rămâne de văzut cum va reacționa asfaltul, peste care se așterne un strat proaspăt de omăt.

ACTUALIZARE 3 – Contactat telefonic, primarul comunei Copalnic Mănăștur, Vasile Ștefan Mihalca, spune că a aflat că drumarii asfaltează pe ninsoare și că a luat legătura cu ei, spunându-le să se retragă.

„ Este foarte greu să faci ceva de calitate cu firmele care există acum pe piață. Au asfaltat de dimineață și am înțeles că i-a prins ninsoarea când erau chiar cu ultimele două mașini. În orice caz, lucrarea este în garanție doi ani. Recepția este programată abia la anul. Situația este simplă. Dacă vor fi probleme, nu vom recepționa lucrarea și vom cere să se remedieze deficiențele”, a declarat, pentru baiamare24.ro, Vasile Ștefan Mihalca.

ACTUALIZARE 4 – Prima reacție a unui parlamentar de Maramureș.

“Hai, că nu-i nici o problemă, nasol pentru drumari și autotități ar fi dacă ar rezista asfaltul. Cum ar mai împărți ei apoi contractele de asfaltare?!Voi face o interpelare către autoritățile responsabile, să-i întreb cum se întâmplă asemenea bătăi de joc pe banii maramureșenilor”, a scris pe Facebook deputatul USR Vlad Duruș.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.