AU BĂGAT SPAIMA ÎN MARAMUREȘENI – Doi mureșeni arestați preventiv după ce au jefuit case din 7 județe (galerie foto)

0
562

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au reţinut pentru 24 de ore, la data de 31 octombrie a.c., două persoane bănuite de furturi din locuinţe. Ulterior, faţă de acestea instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin şi Poliţiei municipiului Târgu Mureş, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, au reuşit identificarea a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea mai multor infracțiuni de furt din locuințe, de pe raza judeţului Mureş şi Maramureş.

În fapt, din cercetări a reieşit că în perioada august-octombrie a.c., cei doi bărbaţi, de 45, respectiv 30 de ani, ambii din Târgu Mureş ar fi comis şapte furturi din locuinţe de pe raza judeţului Mureş şi Maramureş.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii mureşeni, cei doi bărbaţi suspectaţi de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Bacău, au fost opriți în trafic, pe raza judeţului Harghita, în timp ce se deplasau cu un autoturism.

Asupra acestora au fost identificate ustensile și chei false pentru deschiderea yalelor de apartament, precum și bani și bijuterii.

La aceeaşi dată, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Reghin şi Târgu Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au desfăşurat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Târgu Mureş, la locuinţele persoanelor în cauză.

În urma acestora, au fost identificate şi ridicate bunuri susceptibile a fi provenite din comiterea mai multor fapte de furt, precum și o armă neletală suspusă autorizării, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale.

Totodată, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi bărbaţi sunt bănuiţi de comiterea unor fapte de furt din locuinţă de pe raza judeţelor Bacău, Harghita, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

Ca urmare a administrării probatoriului,  la data de 31 octombrie a.c., faţă de cei doi bărbaţi poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 01 noiembrie a.c. instanţa de judecată a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițişti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, în vederea probării întregii activități infracţionale.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Harghita, Maramureş, Bacău, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.