Cine sunt bărbații audiați de anchetatori în cazul pădurarului ucis: „Nimeni nu spune că unul dintre ei este nepotul prim-procuroarei din Tg. Lăpuş“

0
10024

Detalii halucinante ies la iveală din ancheta demarată în cazul lui Liviu Pop, pădurarul ucis de hoţii de lemne în Maramureş. Cei trei suspecţi, ultimii oameni cu care acesta s-a întâlnit, au fost audiaţi de anchetatori, dar nu au fost puşi sub acuzare.

Miercuri, 16 octombrie, Liviu Pop a plecat de acasă cu maşina personală după ce a primit un telefon în care i se spunea că trei persoane au fost văzute la furat de lemne în pădurea dintre localităţile Rogoz şi Băiuţ. De pe drum, pădurarul şi-a sunat şeful de district, iar când a ajuns la locul indicat a dat ochi în ochi cu trei bărbaţi pe care îi cunoştea de multă vreme şi care sunt din aceeaşi localitate cu Liviu Pop, satul Borcu.

În acel moment, Liviu Pop ar fi început să strige la ei, reproşându-le că le-a spus de multe ori să nu mai vină la furat de lemne pe acel fond forestier, zonă în care asigura el paza.  

Filmul evenimentelor, în opinia suspecţilor

Potrivit unor surse apropiate ale celor trei suspecţi, bărbaţii au fost ridicaţi şi duşi la audieri încă de joi dimineaţa, 17 octombrie, fiind ultimii care l-au văzut pe Liviu Pop în viaţă. Medicii legişti care au analizat cadavrul lui Liviu Pop au spus că pădurarul avea multiple fracturi interne, în afara plăgilor prin împuşcare, şi că unul dintre picioare era zdrobit.

În faţa procurorului de caz, toţi trei au relatat aceeaşi poveste şi au descris oamenilor legii o variantă în care pădurarul s-ar fi împuşcat din greşeală cu arma lui. Moartea lui Liviu Pop este anchetată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Prim-procurorul de la Maramureş a refuzat să facă public numele procurorului de caz trimis în zonă de la Baia Mare, precum şi numele celor trei suspecţi audiaţi în acest caz.

    „Suspecţii au declarat că Liviu i-a întrebat de ce au furat din nou şi că ar fi lovit căruţa cu arma lui de vânătoare ca să îi sperie. În acel moment, spun ei, s-a rupt arma şi, fiind îndreptată spre spatele lui, i s-a descărcat accidental în omoplatul drept. Întrebaţi de ce avea piciorul rupt, cei trei au spus că Liviu şi-a rupt piciorul după ce căruţa trasă de cai a trecut peste el. Ei au spus că din cauză că Liviu a dat cu arma de căruţă, caii s-au speriat şi au luat-o la vale, iar pădurarul a căzut sub căruţă”, spune un cunoscut de-al suspecţilor, sub protecţia anonimatului.

Suspecţii au mai declarat la audieri, spun sursele consultate de Adevarul.ro, că s-au speriat şi că, în loc să sune la 112, ar fi fugit din pădure, lăsându-l pe pădurar să agonizeze. Declaraţiile date în faţa procurorului de caz i-au scăpat pe aceştia de învinuire, Anchetatorii ar avea nevoie şi de rezultatele probei balistice a armei de vânătoare pentru a vedea dacă chiar a fost autoîmpuşcare. 

Cei trei suspecţi au mai arătat în faţa anchetatorilor că ei se aflau în pădure pentru a culege lemne uscate, şi nu pentru a fura arbori sănătoşi, materialul lemnos fiind găsit la faţa locului de către oamenii legii. Mai mult, întâlnirea dintre ei şi Liviu Pop ar fi avut loc în momentul în care aceştia se întorceau către casă.

Localnicii nu cred în varianta autoîmpuşcării  

Liviu Pop este descris de către colegii săi, dar şi de către cunoscuţi drept un om care lăsa totul deoparte şi fugea în pădure ori de câte ori era chemat. Mai mult, colegii spun că era un om cinstiti, care nu avea cum să îşi ţină glonţul pe ţeavă deoarece era tatăl a trei fetiţe, lumina ochilor lui pentru binele cărora muncea zi şi noapte. Localnicii reclamă însă, în tăcere, de frica celor trei suspecţi, relaţiile de rudenie dintre hoţii de lemne şi cei care trebuie să vegheze la liniştea comunităţii.

foto: facebook.com

„Rolul procurorului şi al poliţiştilor este să menţină infracţionalitatea la zero. Ei bine, în zona noastră, aceştia stimulează infracţionalitatea. De ce nu spune nimeni că unul dintre suspecţi este nepotul prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş (n.r. – Aurelia Muţ)? Mai mult, acesta a fost năşit la nuntă de către femeia (n.r. prim-procurorul) de care fug toţi, inclusiv poliţiştii”, a spus un localnic.

  Localnicii spun că numele suspectului care ar fi fost năşit şi la nuntă de procuroarea din Târgu Lăpuş este Nelu Petrişor Giurgiu şi că bărbatul ar fi încuscrit şi cu o avocată din Baia Mare. Tot oamenii locului mai afirmă că Giurgiu ar fi moştenit o avere fabuloasă, de pe urma soţiei care a lucrat pentru un bătrân singur din Italia. La moartea lui, bătrânul i-ar fi lăsat femeii în jur de 3 milioane de euro.

Al doilea supect este descris sub numele de Iacobanu, iar al treilea era un căruţaş din localitate. Toţi trei lucrau pentru firma de prelucrare a materialului lemnos administrată de familia Munteanu. Este vorba despre o afacere controversată, despre care presa locală scrie că se desfăşoară de ani de zile sub semnul ilegalităţii şi că beneficiază de protecţia politică

Citeste mai mult: adev.ro/pzm9xo

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.