EXCLUSIVITATE FOTO: Doi maramureșeni au murit după ce au căzut dintr-o telecabină într-o prăpastie în Austria

1
12246

Doi muncitori forestieri de origine română, în vârstă de 21 și 29 de ani, și-au pierdut viața joi, 12 septembrie 2019, într-o pădure din satul Winklsagritz, comuna Grosskirchheim din Austria, scrie Kleine Zeitung.

Conform informațiilor noastre cei doi tineri, Nicolae si Vasile (21, respectiv 29 ani) sunt din comuna maramureșeană Poienile de Sub Munte, cătunul Uloha.

Din primele informații reiese că muncitorii români se aflau într-o telecabină care transporta lemne deasupra unei prăpăstii, când aceștia au căzut și au decedat pe loc. Circa 70 de membri ale echipelor de salvare au fost mobilizați pentru a recupera corpurile neînsuflețite ale conaționalilor noștri, în timp ce un elicopter medical a aterizat la locul accidentului pentru a-i transporta la spital.

Din păcate pentru cei doi tineri muncitori români nu s-a mai putut face nimic, iar trupurile lor au fost recuperate la câteva ore după tragedie de către echipele de salvare. Încă nu este clar motivul pentru care cei doi români au căzut din telecabină, dacă a fost din cauza vitezei cu care aparatul, controlat tot de un român în vârstă de 28 de ani, circula deasupra prăpastiei sau dacă tinerii români au căzut în mod accidental.

În Grosskirchheim și Mörtschach aproximativ 60 de români și bosniaci lucrează în prezent la pădure „Deși există pregătire în Austria pentru lucrătorii forestieri cu trei ani de ucenicie și trei ani de practică, antreprenorii nu sunt obligați să angajeze lucrători calificați”, a declarat Dieter Seebacher, de la Forstliche Ausbildungsstätte Ossiach.

„Deseori muncitorii vin de la sate. De obicei, se pregătesc reciproc în Carintia, aproape de pădure. Dacă nu sunt capabili sau nu mai vor să lucreze, se întorc în țara lor și se aduce un om nou, de obicei mai tânăr”, mai spune Seebacher. Conaționalii noștri se pare că lucrau la curățarea unei zone de pădure care a fost grav afectată de o furtună.

Trebuie să precizăm și faptul că anul trecut în aceeași zonă un alt tânăr din Poienile de Sub Munte și-a pierdut viața tot într-un tragic accident de muncă.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.