A CREZUT CĂ SCAPĂ: Un șofer din Moisei urmărit doi kilometri prin Vișeu de un echipaj de poliție rutieră

0
1110

Fuga nu e mereu sănătoasă! Uneori vă poate costa mai mult decât puteţi anticipa.

Opriţi întotdeauna la semnalele regulamentare ale poliţiştilor aflaţi în trafic! Fuga este o scăpare de moment. Un tânăr, care nu deţine permis de conducere, a ales să-şi continue deplasarea, însă a reuşit să mai meargă doar 2 km, fiind prins de poliţişti.

Fapta s-a petrecut aseară, în jurul orei 19.30, pe strada Rândunelelor din Vişeu de Sus. Poliţiştii Serviciului Rutier au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism înregistrat de aparatura radar cu o viteză de 92 km/h. Întrucât persoana aflată la volan nu a oprit la semnalele poliţiştilor, s-a procedat la urmărirea sa. A fost prins la scurt timp, constatându-se că este vorba despre un tânăr de 27 de ani, din Moisei, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările urmând a dispune măsuri legale.

CÂTE GARDURI NIMEREŞTI, FĂRĂ PERMIS DACĂ EŞTI ŞI CU ALCOOL LE SPOREŞTI?

Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au întocmit aseară dosar penal şi continuă cercetările, după ce au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Cercetările efectuate până în acest moment de poliţişti au relevat că un tânăr de 30 ani, din Sighetu Marmației, i-a încredințat unui sighetean de 37 de ani un ATV neînmatriculat/neînregistrat, pentru a-l conduce pe drumurile publice, respectiv pe strada Mocăniței din municipiu, deși știa că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul care a condus ATV-ul a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un gard din lemn. Acesta a fost testat cu aparatul etilotestul, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea sub influența băuturilor alcoolice și încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru siguranţa pietonilor! 10 permise de conducere reţinute de poliţiştii băimăreni

Nu înseamnă că dacă un pieton traversează regulamentar, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată sau la culoarea verde a semaforului, nu poate fi acroşat de autoturisme. Sunt situaţii în care şoferii, presaţi de timp, nu au răbdare să le acorde prioritate. Pentru a-i identifica pe cei care pun în pericol viaţa pietonilor, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat ieri, 04 septembrie, pe raza întregului municipiului.

Pentru neregulile constatate în cele 13 ore de acţiune, poliţiştii au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 7.000 de lei. Totodată, 10 şoferi care nu au acordat prioritate de trecere, au intrat în rândul pietonilor.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.