BUDEȘTI: Pe fondul consumului de alcool a ajuns cu autoturismul în şanţ. Infracțiuni rutiere și în Baia Sprie și Baia Mare

0
467

Cu o alcoolemie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat sunt toate şansele să produci un accident de circulaţie. Din fericire, în urma unui accident produs ieri pe fondul consumului de alcool nu au fost persoane rănite.

Un bărbat care a condus un autoturism pe D.J.109F, pe raza localităţii Budeşti, într-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit carosabilul prin partea stângă şi a ajuns cu autoturismul în şanţ. În urma impactului au rezultat avarierea autoturismului.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care şoferul a fost condus la Centrul de Permanentă Ocna Șugatag unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge.

În continuare se efectueaza cercetari privind savârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de afectare a capacitaţii de conducere. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

De asemenea, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea! NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Auto căutat de autorităţile din Marea Britanie, găsit de poliţiştii din Baia Sprie

Poliţiştii din Baia Sprie au găsit şi indisponibilizat un autoturism ce figura ca fiind urmărit deautorităţile din Marea Britanie. Autoturismul, înmatriculat în Marea Britanie, a fost găsit de poliţişti ieri, 25 iunie, pe strada Decebal din Baia Sprie. Totodată, poliţiştii au identificat un bărbat din oraş, în posesia căruia se afla.

Autoturismul a fost ridicat şi indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, iar faţă de bărbatul identificat se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de tăinuire la furt.

Reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de furt şi conducere fără permis

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au continuat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de furt şi conducere fără permis, iar ieri, 25 iunie, în baza probatoriului administrat au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi băimăreni.

Din cercetările efectuate până în acest moment s-a constatat că aceştia sunt bănuiţi de comiterea a patru infracţiuni de furt din locuinţe de pe raza judeţului, iar unul dintre ei ar fi condus la data de 11 iunie a.c. pe strada Iazului din Baia Mare, fără a deţine permis de conducere.

Cei doi reţinuţi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.