Alertă meteo. Vijelii şi furtuni puternice lovesc în toată ţara. Grindina a pus culturile la pământ în Urmeniș, Maramureș (foto/video)

0
2633

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în urmă cu puţin timp o alertă generală, pentru aproape toată România.

Potrivit meteorologilor, fenomene meteo periculoase vor lovi toată ţara, cum ar fi căderi de grindină, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torențiale. De asemenea, temperatura va scădea brusc, cu cel puţin 10-15 grade. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp. 

La Urmeniș, în Maramureș, o ploaie torențială însoțită de căderi de grindină a pus la pământ toate culturile oamenilor. Imagini video au fost surprinse de Mihai Babiuc și au fost postate pe pagina de socializare.

Vremea cea mai rea, în această după-amiază şi mâine

ANM avertizează că fenomenele meteo periculoase vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării. De asemenea, vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni.

La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Măsuri de siguranţă

Se recomandă luarea de măsuri de siguranţă, deoarece se aşteaptă ca vântul puternic să producă distrugeri, cum ar fi căderi de arbori sau destabilizarea structurilor neasigurate corespunzător.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.