A RĂMAS PIETON: Șeful Secției de Poliție Suciu de Sus prins cu 125 km/oră prin Copalnic Mănăștur

0
2227

Un participant la trafic, cititor al site-ului vasiledale.ro, ne-a informat că pe DN 18B, Baia Mare – Târgu Lăpuş, în timpul Acţiunii Speed marathon, poliţiştii de la rutieră au surprins un autoturism care circula cu 125 km/oră, deşi limita era 50 km/h.

După ce au oprit maşina, au constatat cu stupoare că era vorba tocmai de un coleg de-al lor, şeful Secţiei de Politie Rurală Suciu de Sus, Onişor Ropan.

Colegii lui i-au suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, însă, fiind de-al lor, nu i-au aplicat şi sancţiune contravenţională. S-au mulţumit să îi dea un avertisment şi câteva puncte de penalizare.

Cititorul nostru s-a declarat extrem de revoltat faţă de această măsură. “Avertisment şi suspendare permisului pentru 90 de zile. De ce au aplicat doar atât? La alţii care au 60 km/h le dau imediat amendă. Vi se pare corect? Nu se poate aşa ceva. E sfidător la cer. Ar trebui să îşi dea demisia inspectorul şef. Amenzile se dau preferenţial? Ăla sărac primeşte imediat amendă şi cel bogat doar avertisment?”.

În data de 3 aprilie, s-a derulat acțiunea „Speed Marathon”, astfel că poliţia rutieră şi de ordine publică, având în dotare echipamente de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, a fost prezentă între orele 00.00 şi 24.00 pe drumurile publice din judeţ pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a regimului legal de viteză.

Poliţiştii au oprit pentru control 253 de autovehicule şi doar în trei cazuri s-a impus aplicarea măsurii complementare de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru depăşirea vitezei cu peste 50 km/h faţă de limita legală.

În perioada 1 – 7 aprilie a.c., în toată țara se desfăşoară acţiuni care vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Preluare www.vasiledale.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.