EXCLUSIVITATE: Deși condamnat, borșeanul Buric urmărit în trafic de poliție. Încă un dosar penal (foto/video – ACTUALIZARE)

1
11145

Un bărbat din Borșa care a fost condamnat la închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu permisul de conducere reținut a comis-o din nou.

Dumitru Timiș, zis Buric, fiind la volanul unui autovehicul Dacia Duster, a fost urmărit de un echipaj de poliție din Moisei până în Săcel. Borșeanul s-a urcat la volan deși nu are permis de conducere.

Cu toate că imaginile video pe care vi le arătăm în exclusivitate arată clar faptul că echipajul poliției are semnalele ascutice și luminoase pornite, bărbatul își continuă deplasarea, sperând probabil că va scăpa.

La un moment dat a efectuat un viraj la stânga pe o stradă laterală, unde a fost oprit. Polițiștii i-au cerut documentele, însă bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere. El a fost urcat în mașina de poliție și dus la sediu unității pentru audieri.

IPJ Maramureș confirmă incidentul

”Polițiștii din Moisei au efectuat un control în trafic și au urmărit un autoturism care circula pe direcția Borșa – Moisei. Autoturismul a fost oprit pe DN17C în localitatea Săcel iar la volan polițiștii au identificat un bărbat de 45 ani din Borșa. Verificările au stabilit faptul că acesta are dreptul de conducere anulat. S-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis” au răspuns oficialii IPJ Maramureș la solicitarea baiamare24.ro.

Ce a mai făcut Buric din Borșa?

Dumitru Timiș Buric este un arhicunoscut patron în Borșa. Se ocupa cu exploatarea lemnului în zona respectivă. Că sunt sau nu legale cum vorbește ”gura satului” nu e problema noastră ci a autorităților competente.

Era la volan deși avea dreptul de a conduce anulat

Ce putem însă să vă prezentăm oficial despre patronul cu permisul anulat este faptul că în 2017 a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, după ce fusese achitat de Judecătoria Vișeu de Sus într-un dosar penal din 2015.

Iată soluția de condamnare după achitare
”În baza art.421 pct.2 lit.a C.p.p. admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus împotriva sentinţei penale nr.189/22.06.2016 a Judecătoriei Vişeu de Sus, pe care o desfiinţează în întregime. Pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite, dispune, în baza art.86 alin.2 din OUG 195/2002 şi art.5 C.p. condamnă pe inculpatul T.D. la o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere reţinut. În baza art.81 C.p. anterior suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 8 luni prevăzut de art.82 C.p. anterior. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.83 C.p. Obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare la fond. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16.02.2017.

Ce riscă acum?

Urmărit pe DN17C din Moisei până în Săcel

Borșeanul Buric riscă acum să ajungă după gratii după ce va fi trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul de către o persoană care are acest drept anulat. La pedeapsa pe care o va primi se vor adăuga și cele opt luni de închisoare primite deja în 2017. Și asta pentru că acum este considerat recidivist.

ACTUALIZARE

Un borșean ne-a trimis astăzi două fotografii care, conform spuselor acestuia, au fost realizate astăzi într-o benzinărie din Borșa. La volanul acestuiași autoturism Dacia Duster s-ar fi aflat același șofer care fusese urmărit de polițiștii din Moisei pe DN17C zilele trecute.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.