Suntem deschiși la propunerile populației. Maramureșul, exemplu de bune practici la nivel național

0
356

Gelu Puiu, ministru secretar de stat, a participat în acest weekend, în Baia Mare, la întâlnirea de lucru a Direcției Silvice Maramureș. Au fost prezenți nouă șefi ai ocoalelor silvice subordonate. Pe lângă temele tehnice dezbătute, analiza indicatorilor tehnico-economici din primele șapte luni ale anului în curs,s-a discutat și despre măsurile care se impun a fi luate în contextul pandemiei și modalitățile de adaptare a cerinței populației.

”Direcția Silvică Maramureș a reușit în timp să își formeze o piață de deschidere pentru cetățeni. Fiind zonă muntoasă, ocoalele silvice au investit în aparatură performantă, prin intermediul atragerii fondurilor necesare, așa că reușește să ofere la un preț corect masa lemnoasă pentru foc, atât de necesară pentru toate familiile care își asigură încălzirea locuințelor cu acest combustibil. S-au făcut pași importanți pentru a fi un sprijin real pentru populație.

Maramureșenii, și nu numai, sunt interesați să consume produse bio. Așa se face că ocoalele silvice, acolo unde există posibilitatea, vin pe piață cu astfel de produse. În acest colț de țară, printre preferințele populației sunt fructele de pădure, peștele proaspăt sau alte produse. În acest mod se asigură dezvoltarea corectă a instituțiilor de stat din domeniul silvic.

În această perioadă un număr ridicat de turiști au ieșit în natură. Un lucru de admirat având în vedere că doar așa reușim să ne cunoaștem țara. Avem peisaje care concurează cu cele din străinătate. Munții din România, pădurile și apele de la noi sunt de o frumusețe aparte. Specialiștii au proiecte pe termen lung pentru gestionarea corectă a acestui patrimoniu natural al țării noastre. Așa se face că am avut solicitări de la iubitorii muntelui de a închiria cabanele ocoalelor silvice. Am arătat deschidere și am onorat aceste cereri, însă cu respectarea normelor de igienă pentru reducerea infecțiilor cu COVID 19.

Astfel de exemple de bune practici întâlnim la multe ocoale silvice din țară. Suntem prietenii tuturor celor care vin cu idei și propuneri prietenoase pentru mediul înconjurător. Maramureșul, la fel ca și alte județe, demonstrează că intrăm în normalitate. O normalitate care există în țările civilizate din întreaga lume.” a explicat ministrul secretar de stat.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.