UPDATE: Mii de români blocaţi la vama dintre Austria și Ungaria, după ce graniţele au fost închise (Video)

0
1864

Sute de români au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria după ce țara vecină a luat decizia de a închide granițele celor care nu sunt de naționalitate maghiară. 

Oamenii așteaptă încă de luni seară o soluție, iar azi dimineață, la ora 8.00 încă mai erau la punctul de la Hegyeshalom.

Ungaria a anunțat închiderea vămilor, iar ieri seară, ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria.

Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române, dar li s-a spus că au de așteptat.

Blocaj la vama dintre Ungaria si Austria

VIDEO. Sute de români blocați în vama dintre Austria și Ungaria, cozi kilometrice. Polițiștii maghiari nu îi lasă să treacă. DETALII —> https://bit.ly/3d9nP3o

Publiée par Presa Satu Mare sur Mardi 17 mars 2020

“Așa arată la noi în vamă, la intrare în Ungaria. Nu se intră în Austria, nu se iese. Nu se intră în Ungaria, totul este blocat. Nu trece absolut nimeni. Facem grevă. Ori ne lasă să ne ducem la noi în țară, ori nu mai facem nimic”, își strigă disperarea un român.

Potrivit presasm.ro, într-unul dintre microbuzele care trebuie să ajungă la Satu Mare se află inclusiv un copil de doi ani.

La ora 8, ora României, câteva sute de mașini încă erau la punctul Hegyeshalom, așteptând ca autoritățile să găsească o soluție care să le permită să se întoarcă în țară.

update

Ungaria permite românilor blocați la graniță să se întoarcă în țară. Anunțul MAE

Ungaria va permite intrarea în România a cetățenilor români aflați pe teritoriul țării după închiderea granițelor, spune ministrul de Externe ungar.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a purtat, marți, o discuție cu omologul ungar, Péter Szijjártó, pentru deblocarea tranzitului cetățenilor români de la granița dintre Austria și Ungaria.

Discuția a survenit pe fondul deciziei Ungariei de a închide granițele pentru traficul de persoane, decizie care a devenit aplicabilă începând cu data de 17 martie, ora 00.00, situație care, în absența unei notificări prealabile oficiale, a dus la crearea unor blocaje la frontiera dintre Austria și Ungaria, pe sensul de intrare pe teritoriul ungar, se arată într-un comunicat remis de MAE.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.