COVID-19 – INCOMPETENȚII CE NE CONDUC: Opt jurnaliști din Maramureș și Satu Mare precum și contacții lor în izolare. Anchetă epidemiologică făcută de presă, autoritățile nu comentează

2
14472

Se întâmplă în Satu Mare! De râsul curcilor ce e acolo…. Colegi din presă atât din Maramureș, cât și din Satu Mare, opt la număr, au filmat la mijlocul acestei săptămâni un bărbat venit din Italia.

L-au filmat atât în PTF Petea, cât și pe gardurile Centrului unde era în carantină. Totul a fost bine până aseară, când bărbatul a fost confirmat pozitiv.

Una dintre știrile în urma căreia este haos în Satu Mare. Opt jurnaliști din două județe, dar și contacții lor în autoizolare.

Ce spun jurnaliștii sătmăreni și maramureșeni – ObiectivSM.ro, PresaSM.ro.

”Aș vrea să vă pot arăta print screenuri de la conversațiile presei cu autoritățile pe tema coronavirusului și cum autoritățile ajung să ne râdă în față când o colegă le bate de pământ toată ancheta epidemiologică.

Mai pe scurt, autoritățile l-au întrebat pe cel depistat cu coronavirus ” ba frate, cu câte lume ai intrat în contact?” și omul zice senin “o persoană”. Asta fără să conteze pentru nici o autoritate că la tabere, unde a fost omul carantinat, au stat toți oamenii la grămadă înainte ca unii să fie relocați, atât că nu s-au luat în brațe unul pe altul.

Când i se atrage atenția directoarei DSP ca de fapt îs peste 40 de persoane care au avut contact cu omul, directoarea se ambalează și iese de pe grup.

Nu mai zic că, din cauza incompetentei autorităților, am acum 3 colegi în izolare la domiciliu, după ce i-au luat interviu fix omului infectat. A trebui să aflăm asta de la colegii din Maramureș, cu care autoritățile discuta corect și profesionist, iar colegii maramureșeni i-au anunțat pe cei din Satu Mare că au stat în apropierea celui infectat. A fost nevoie de milogiri la autoritățile sătmărene ca să li se confirme colegilor ca” da, ala cu virusu în el e ăla cu care ați vb voi prin gard”, ca să știe colegii sa nu mai meargă la vecernie, la familie, la masă cu prietenii, ca să nu cumva sa transmită virusul.

Dacă colegii știau de aseară cine e cel infectat, ar fi stat cuminți acasă, în izolare, de aseară, fără sa ia contact cu alte zeci de persoane.

Toate astea după ce sâmbăta la amiaza ni s-a spus ca toți cei din Satu Mare din carantina au fost testați și rezultatul e negativ, ca pe seară să aflăm că de fapt avem un caz pozitiv. Doamne da-ne înțelepciune, ca dacă ne dai putere….”

”Va datorez o a doua parte de aseara, da? No, sa vedem.

Sâmbătă seara aflăm că avem un prim sătmărean depistat pozitiv cu COVID-19. Presa se agită: o săptămână ba îin vamă, ba la un centru de carantină, posibil să se fi luat contact cu el. Stimabilei purtătoare de cuvânt de la Prefectura i se cer detalii în privat, explicându-i-se gravitatea situației, dar neh, nu se deranjează să răspundă. Dimineața aflăm că depistatului pozitiv i s-a realizat ancheta epidemiologică și ghiciți ce: a intrat în contact cu o singură persoană. Noi evident am fost suspicioși pentru că.. (a se verifica putin cazul tanarului din Iasi).

Toate bune și frumoase, cumva răsuflăm liniștiți, pentru că noi încă din cursul nopții am încercat să aflam cine, ce și cum. Câteva ore mai târziu, colegii de la Maramureș aruncă bomba: presa a fost în preajma individului.

Dar ce să vedeți? Sătmareanul nostru depistat pozitiv (declarat că a intrat în contact doar cu o persoană) a stat cu colegii caranatinați, vreo 45 la număr, mai bine de o zi. Și nu izolați, ci împreună, aproape au facut și o răscoală la centrul de carantină. Ce să înțelegem, când purtătoarea de cuvânt a prefectului efectiv refuză să comunice? Noi ne agităm pe un grup de whatsapp, ea citește și tace. Atât. Aaa, da.. grupul de DSP, șefa a ieșit când colega de la Mararamureș a întrebat-o de ce nu au fost în stare să efectueze o ancheta epidemiologică corectă, și de ce a fost nevoie să le facă presa datoria.

Ce se întamplă mai departe? Oameni – jurnaliști – intrați în autoizolare, măsură de prevenție.

www.vasiledale.ro, www.baiamare24.ro și www.dejnews.ro SUNT ALĂTURI DE VOI!!!

Comenteaza cu Facebook

2 COMENTARII

  1. Nici nu-i de mirare , eu am fost in acea carantina am urlat trei zile la telefon cu toate autoritățile din SATU MARE sa atrag atenția ca nu e bine ce se întâmpla in carantina de la strand, dar n-am avut cu cine , eu asa incompetenta nu am vazut nicăieri in 45 de ani , bine ca am scăpat de acolo am rezultatele analizei Negativ pe 23 mai fac un test iar la DSP si Prefectura Satu Mare pot sa le transmit , sa o luați toti la BOT Incompetenților ?

  2. Toată lumea care intra în țară, să fie controlată dacă e infectat sau nu. Nu e bine ce fac DSP-urile din țară că îi bagă la grămadă pe toți și se pot infecta și cei care au respectat carantină. Nu e posibil că acești oameni să stea 14 zile fără un duș sau fără mâncare și stritul necesar pt igienă, rușine autorităților locale și de lipsa controlului de autoritățile centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.