MUNȚII RODNEI: Turist polonez atacat de o ursoaică cu pui. Salvamontiștii maramureşeni l-au găsit adăpostit într-o baracă (FOTO)

0
735

Salvamont Maramureș informează faptul că un turist polonez care se deplasa pe banda roșie și a trecut de Pasul Şetref spre Munții Rodnei a fost atacat de ursoaică cu pui fără a fi, din fericire, rănit. Acesta s-a adăpostit într-o baracă părăsită și a solicitat prin 112 ajutor.

”În acest moment echipa de prim răspuns a Salvamont Maramureș formația Vișeu a pornit spre zona în care se află turistul. Situația e destul de delicată fiind vorba despre ursoaică cu pui agresivă iar în acest caz fiind vorba de siguranța salvatorilor deplasarea ar trebui să se faca doar cu mașini. Nu știm încă dacă zona permite accesul mașinilor până la turist.

În contextul în care va fi necesară deplasarea pe jos situația devine complicată atât pentru turist cât și pentru salvatori și cu siguranță vom solicita sprijin suplimentar” au precizat reprezentanții Salvamont Maramureș.

Actualizare

Salvamontiștii maramureșeni, formația de prim răspuns din Vișeu, au ajuns cu maşina don dotare la baraca în care se afla turistul.

Turistul polonez a avut noroc că baraca în care se adăpostise este destul de solidă fiindcă așa cum le spusese salvatorilor ursoaica a dat târcoale până în momentul în care au ajuns salvamontiștii.

Polonezul a fost transportat la o locație sigură.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.