POLIȚIA ÎN ACȚIUNE: Razie în mai multe localuri din Centrul Vechi al Băii Mari (galerie foto/ACTUALIZARE)

0
865

La scurt timp după miezul nopții a început o razie în mai multe localuri din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.

Martorii spun că mai mulți mascați coordonați de doi procurori au luat la rând localurile deschise în zonă.

Au cu ei și un câine de urmă și după ce au verificat unul dintre localurile cunoscute din zonă, au cerut și acte contabile și au vorbit îndelung cu proprietarul.

Nu se știe deocamdată ce au căutat oamenii legii și nici de ce această razie s-a făcut cu ajutorul mascaților și a unui câine specializat în găsirea drogurilor, cert este că au fost verificate mai multe localuri din zonă.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș: Opt localuri publice din Baia Mare verificate sâmbătă noaptea de poliţişti

În noaptea de sâmbătă spre duminică poliţiştii au ajuns în opt localuri publice de pe raza municipiului Baia Mare, nu pentru a ştirbi din distracţia celor prezenţi în localurile respective, ci pentru a preveni producerea unor fapte antisociale, ce pun în pericol viaţa şi bunurile persoanelor.

Poliţiştii au urmărit depistarea persoanelor cu preocupări infracţionale, în special a celor care comit acte de violenţă, perturbă ordinea şi liniştea publică. Concomitent a fost verificată respectarea normelor legale de funcţionare a localurilor publice cu program de noapte, modul de asigurare a securităţii bunurilor şi valorilor, dar şi respectarea normelor de comerţ.

Astfel, între orele 23.00 – 04.00, au fost angrenaţi în acţiune poliţişti rutieri, de la structurile de ordine publică, investigaţii criminale, de investigarea criminalităţii economice, alături de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilo din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi a jandarmilor.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 de lei, cele mai multe pentru abateri de la Legea 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe.

Pentru abaterile rutiere constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 8000 de lei, şi au fost reţinute cinci permise de conducere, toate în cazul unor şoferi care conduceau în stare de ebrietate.

Sursa text și foto: BaiaMare TV.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.