EXCLUSIVITATE / ACTUALIZARE: Sechestrat și bătut pentru că și-a cerut banii pentru munca prestată la Hotel Castel Transilvania. Ce spun reprezentanţii firmei de pază şi proprietarul complexului (galerie foto)

4
10873

Scandal monstru în această seară la Hotelul Transilvania din Baia Mare. Un tânăr ar fi fost lovit de ținut fără voia lui de către firma care asigură securitatea complexului hotelier. A intervenit și poliția municipiului Baia Mare care a deschis un dosar penal pentru comiterea a trei infracțiuni.

În cele ce urmează vă prezentăm faptele care s-ar fi întâmplat în interiorul complexului băimărean relatate de partea vătămată și de tatăl acestuia. ”Fiul meu a muncit acolo de o lună și ceva. Marți ar fi trebuit să primească salariul, dar nu a fost așa. I s-a spus să meargă astăzi după amiază după bani. A mers, dar a primit doar pumni. M-a sunat și mi-a spus că nu va primi nici astăzi salariul. M-a pus pe speaker și l-ar rugat pe administratorul de acolo să îl plătească așa cum este normal. Am mers acolo și am vorbit foarte calm. Eram împreună cu angajatul meu. El a văzut când l-a tras efectiv într-un birou. Când să ies din curte am văzut două mașini de la firma de securitate că vin în viteză. L-am sunat pe fiul meu și mi-a spus că este sechestrat și că nu îl lasă să plece. Apoi nu mi-a mai răspuns la telefon. Am aflat apoi că i-au luat telefonul și l-au aruncat în apă. Acolo l-au pus în genunchi și l-au lovit.

Am sunat la 112 și am solicitat intervenția lor. Un echipaj a venit și când au ajuns fiul meu era tot acolo. Era plin de sânge și lovituri. Am aflat că și cei de la firma de securitate ar fi sunat la 112 să anunțe existența unui scandal la hotel, dar la 7 minute după ce eu deja am anunțat ce se întâmplă cu fiul meu. Nu se poate așa ceva. Este inadmisibil.

Mâine mergem la medicul legist și la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Plângerea la poliție am făcut-o deja. Ei deja au deschis un dosar penal pentru comiterea a trei infracțiuni. De la sediul poliției am mers la spital pentru că i s-a făcut rău” ne-a declarat Ovidiu Bayza, tatăl tânărului agresat care ar fi muncit ca barman la hotelul băimărean.

Vom reveni și cu puncte de vedere oficiale din partea IPJ Maramureș. Sperăm să avem și punctele de vedere ale celorlalte părți implicate în acest regretabil incident.

Actualizare – Ce spun reprezentanţii firmei de pază

“Am fost solicitaţi de patronul hotelului pentru un scandal. Când am ajuns am fost întâmpinaţi de un individ recalcintrant care înjura şi ameninţa. L-am rugat să înceteze pentru că deranjează clienţii de la piscină şi l-am poftit înăuntru să ne lămurească ce s-a întâmplat exact. Înăuntru, la fel, pe un ton rudicat, ne ameninţa ştiind că se mai află afară cu două persoane. La un moment dat a înjurat-o pe patroana care a intrat puţin înăuntru. După circa 2 minute a fugit în depozit lovind pe unul dintre colegi. A luat o sticlă spartă şi ne-a ameninţat. L-am imobilizat şi am chemat poliţia. Totodată, intrând în depozit a distrus mai multe baxuri cu băuturi ameninţând că distruge totul dacă nu facem ce zice el”, se arată în procesul verbal încheiat de reprezentanţii firmei de pază.

Actualizare – Ce spun poliţiştii

Aseară, Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că, în incinta unui local de pe strada Mihai Eminescu, are loc un scandal. La faţa locului, patrula de siguranţă publică a identificat doi bărbaţi: unul de 29 de ani şi altul de 45 de ani, care, pe fondul unor neînţelegeri privind anumite drepturi băneşti, s-au agresat reciproc. Ambele persoane au făcut plângere şi vor fi cercetate, una sub aspectul comiterii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă şi distrugere şi alta pentru amenințare, distrugere, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ce spune proprietarul Castel Transilvania: „Cristian Bayza nu a fost si nu este angajatul Castel Transilvania.

El a depus un CV, dar nu a depus actele pentru angajare si a fost cateva zile la instruire (training) timp in care s-a demonstrat ca nu este eligibil pentru postul de barman, deoarece a avut comportament instabil si agresiv (accese de nervi, plâns, amenintari la adresa colegilor)

Astfel pentru clarificarea situatie sale a fost invitat prima data marti si ulterior joi ( 04.07.2019) la discutii.

Pe parcursul discutiei l-am intrebat daca a consumat bauturi alcoolice in timpul trainingurilor din bar si daca a incasat in vreo împrejurare bani de la clienții din zona barului. A consemnat in scris ca desi știa ca nu are voie sa încaseze bani, nefiind angajat, a incasat bani cand a fost multa lume pentru a da o mana de ajutor.

L-am înștiințat ca exista un minus in gestiune si ca urmează sa depunem o plangere penala daca nu ajungem la o rezolvare amiabila a acestei probleme.

In acel moment a devenit tensionat, l-a sunat la telefon pe tatăl sau care m-a amenințat, s-a ridicat si a inceput sa circule prin birouri vorbind cu glas ridicat la telefon si înjurând.

Apoi a plecat si s-a reîntors însoțit de inca doi indivizi, care au pătruns cu forta in birouri, au avut comportamente agresive, au amenințat si mi-au solicitat sa le înapoiez declarația scrisă de Bayza Cristian precum si bani.

Am încercat sa aplanam conflictul dar situatia a degenerat, fiind tulburata liniștea publica, având loc distrugere de bunuri si acte de agresiune asupra mea si a soției mele, context in care am solicitat apăsarea butonului de panica.

Trebuie sa se înțeleagă ca planul de paza impus de lege si aprobat de Politie prevede ca in caz de urgentă sa se apese butonul de panică!

Ce s-a întâmplat!

Sa se înțeleagă ca raspunderea noastra – Castel Transilvania- încetează la momentul apariției forțelor de ordine asa cum sunt stabilite de lege: firma de paza autorizată si politie.

Este important sa se înțeleagă ca noi am respecta procedura legală iar deoarece consideram ca Cristian prezintă un ridicat grad de pericol social, am formulat plângeri, urmând ca organele de ancheta sa stabilească faptele.

Rămân câteva întrebări

De ce in toate materialele publicare apare punctul de vedere al tatălui Ovidiu Bayza care nu a fost direct implicat ( decat in agresiune) si nu al fiul Cristian Bayza (adult, 29 ani) care a fost direct implicat?

Exista un interes financiar (a scris ca ne solicita 960.000 euro) sau care este scopul acestei manipulări?, a precizat Sorin Sâncrăian pentru jurnalmm.ro.



Comenteaza cu Facebook

4 COMENTARII

  1. Deci sa clarificam:
    1- Omul a fost chemat sa clarifice un minus in gestiune, o posibila delapidare
    2- a facut scandal si a mai adus doi smardoi pentru intimidare
    3- a pătruns in birouri unde a răsturnat câteva baxuri cu băuturi devenind agresiv
    4- a fost chemată firma de paza si poliția
    Cum trebuia procedat?

  2. Se cam știe de problemele privind renumeratia angajaților de la Castel de foarte mult timp. Scandalul asta a iesit in presa, dar au mai fost cateva zeci, care au ramas in neant..

  3. […] EXCLUSIVITATE / ACTUALIZARE: Sechestrat și bătut pentru că și-a cerut banii pentru munca prestat… Loading… (function(){ var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:'; var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M426155ScriptRootC367866")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln("");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M426155ScriptRootC367866");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=367866;c[ac](dv); var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/b/a/baiamare24.ro.367866.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})(); (function(window, document, undefined) { var script_tag = document.createElement('script'); script_tag.src = 'https://ad.mox.tv/mox/mwayss_invocation.min.js?pzoneid=4704&height=405&width=720&tld=baiamare24.ro&ctype=div'; var container = document.querySelectorAll('[data-id=_mwayss-6f729f62e9f927fdd239d7e3faa321c3]')[0]; container.setAttribute('id', (container.getAttribute('data-id')+(new Date()).getTime())); container.removeAttribute('data-id'); container.parentNode.insertBefore(script_tag, container); })(window, document); […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.