NUMAI PE ASCUNS: Carmen Dan, dusă astăzi la 4 dimineața la Săliștea de Sus. Dăncilă va fi ferită astăzi de public în Baia Mare

1
1677

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se află astăzi în județul Maramureș, în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile. Din sursele noastre reiese faptul că ministrul a fost dusă cu ”noaptea-n cap” la Săliștea de Sus. Se spune că la ora 4.00, iar staff-ul acesteia i-ar fi ”recomandat” ca presă să nu fie informată despre vizită.

Jurnaliștii au aflat după ce ministrul a plecat din Săliștea de Sus

Ministrul a vizitat localitatea Săliștea de Sus și a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

În urma discuțiilor cu autoritățile locale s-a stabilit ca până marți să fie finalizat procesul de evaluare a pagubelor astfel încât, în cel mai scurt timp, să se asigure măsuri de sprijin pentru comunitate de la nivelul Consiliului Județean Maramureș.

Ministrul de interne a fost informat de către cetățenii din localitate că pompierii au fost toată noaptea de miercuri spre joi alături de populație în teren și astfel au fost limitate efectele viiturii, nefiind înregistrate pierderi de vieți omenești sau animale.

Cu ocazia vizitei în județul Maramureș, ministrul Carmen Dan se va deplasa și în localitatea Șomcuta Mare, unde urmează să fie extins punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență prin operaționalizarea capacității de prim-ajutor SMURD, care va deservi o comunitate de aproximativ 24.000 de locuitori.

În ultimele zile, MAI a avut pregătiți peste 5000 de oameni pentru intervențiile în teren în sprijinul comunităților afectate de ploile abundente și inundații.

Premierul Dăncilă va fi astăzi în Baia Mare

Cu ocazia Zilelor Maramureșului în Baia Mare va sosi și premierul României, Viorica Dăncilă. Programul acesteia este ținut ”la secret”. Nimeni nu suflă o vorbă despre locurile în care își va face apariția Dăncilă. Se pare că premierul ”va fi scos la vedere” la Gala Ambasadorilor, loc unde jurnaliștii se pare că nu vor avea acces.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. Dezinformati dle Dale! primul ministru va sosi la aeroport la ora 16, presa a fost anuntat prin canalele de comunicare legale, dupa care va vizita doua obiective industriale iar la Castel Transilvania vor fi prezenti jurnalistii care au solicitat acreditare temporara pentru evenimentele din cadrul Zilelor Maramuresului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.